Ugye te is tudsz róla?

Manapság az emberek már amire csak lehet vállalkozóként szakembert alkalmaznak. Iszonyatosan divat lett szakembereket keresni és külső feladatfelelős számára kihelyezni a munkát, persze vannak olyan területek, ahol más lehetőség nem is igazán járható, főleg egy nagyobb, vagy bonyolultabb feladatokat ellátó cég esetében. Egy építőipari vállalat mondjuk, vagy egy veszélyes anyagokkal dolgozó feladatkör természetesen jóval nagyobb hangsúlyt kell hogy fektessen a munkavédelemre, mint egy irodai munkát végző csapat. Ez azt gondolom hogy egyértelműnek kellene hogy legyen ma már, mégsem az sajnos.

Vállalati tanácsadóként iszonyatosan sokszor találkozom azzal a problémával, hogy a vállalkozó nem csak hogy nem igazán tartja fontosnak a munkavédelmet, habár a feladatkör indokolná, hanem még az alapvető fogalmakkal és feladatokkal sincs tisztába. Persze ez csak akkor fontos hogy ha baj történik, vagy hogy ha mondjuk egy ellenőrzést kap a cég, és elkéri bárki a kockázatértékelés eredményét.

Meglepően sok vállalkozó gondolná hirtelen úgy, hogy valamilyen banki cég, vagy finanszírozási kérdés került előtérbe, pedig csak a munkavédelem egyik legfontosabb részfeladatának jegyzőkönyvét szeretné látni az ember. A kockázatértékelés ugyanis a munkavédelmi rendszer alapjául szolgál, és kötelező mint olyan, jogszabály írja elő hogy mikor és milyen formában, pontosan milyen paraméterekkel kell elkészíteni, melynek mulasztása komoly birsággal fenyeget.

Válasszunk tehát minden esetben profi, és biztos eredményt nyújtó vállalatot a külső szakértők közül a munkavédelem feladataira, hogy ne kelljen nekünk gondolkodni azon, hogy vajon mikor és milyen formában kell elkészítenünk nekünk ilyen és hasonló jegyzőkönyveket és dokumentumokat. Hogy biztonságban tudhassuk a cégünket, nem csak a nem várt eseményektől, hanem bizony az ellenőrzésektől is egyaránt. Aki az activesafety csapatát választja biztosan nem lesz ezzel gondja vagy problémája sosem. Csak tökéletes eredményt és folyamatos, könnyed együttműködést kap ettől a profi csapattól.