Kertépítés

Mindig is imádtam a virágokat. Lehet az cserepes, vágott, kismerti, bármilyen formában tudok örülni nekik. Legtöbb esetben kapom a virágjaimat, de előfordul, hogy egy-egy szép példány az üzletekben rabul ejt, és kénytelen vagyok megvásárolni.

A családtagjaim, baráti köröm, ismerőseim is jól ismernek, tudják, hogy mindig, minden alkalommal szívesen fogadom a dísznövényeket, ezért születésnapra, névnapra, a köszöntés bármely alkalmára virágot hoznak, mert tudják, hogy ezzel mindig meglepetést, örömöt tudnak okozni.

A lakás nagysága miatt viszonylag kevés virágot tudok bent nevelni, de azért akadnak a szobában is belőlük. Jól érzik magukat, mert gyakran locsolom, tápoldatot is keverve locsolóvízükhöz. Időnként lezuhanyoztatom őket. Ez nagyon jót tesz nekik, mert nem csak a portól szabadulnak meg ilyen esetekben, hanem a leveleik is teljesen felülülnek, színük teljesen megújul.

A legszebb virágok azonban családi házunk kiskertjében nyílnak. Néhány évvel ezelőtt, amikor beköltöztünk mai otthonunkba, a ház előtt lévő kiskert igen rosszul nézett ki. Teljesen el volt hanyagolva. A fű minden egyéb dísznövény elnyomott, csak a gaz látszott minden felé, amerre a szem ellátott.

Amikor sor került a kert alakítására, úgy döntöttem, hogy az egészet fel kell ásni, a fűtől meg kell szabadítani, és teljesen újra kell kezdeni a kert kialakítását. Nagy munka volt, de megérte. Ma rá sem lehet ismerni az akkori kiskertre. A kiásott virághagymákat szép rendben visszatelepítettem. Vásároltunk a kertészetben rózsatöveket, párnanövényeket, kaptam ismerőseimtől levendula töveket, kúszó növényeket, szellőrózsákat, margarétát, kokárda virágot, gyűszűvirágot. Ezek ma már tavasztól őszig folyamatosan nyílnak, így mindig szép a kiskert.

A napokban gazolás közben sajnos kiesett a zsebemből az okos telefonom, és eltörött a kijelzője. A xiaomi szervíz budapest munkatársait kerestem meg, akik fél óra alatt kicserélték a hibás alkatrészt.